Italiensk paj med salami
Pajdeg | ||
3 dl vetemjöl | ||
125 gram smör | ||
1,5 msk vatten |
||
1 krm salt | ||
Fyllning |
||
1 burk(ar) paprika, grillade i olja, strimade | ||
1 burk(ar)kronärtskocksbottnar, marinerade i olja | ||
1 dl parmesanost, riven | ||
1 dl lagrad ost, riven, typ västerbottensost | ||
3 st ägg | ||
2 dl mjölk |
Citronmarinerad kyckling med plommon, gara masala och sockerärtor
4port
150 g suger snaps el sockerärtor
200g plommon ( jag använde torkade)
2 msk rapsolja
2 msk socker
1 msk finriven ingefära
1 tsk rödvins vinäger
2 msk hackad salladslök
4st kycklingfilér
smör att steka i
till marinden:
2 tsk finrivet citronskal
1tsk salt
1 tsk socker
2 tsk ljus soja
2 msk vatten
1msk finhackad ingefära
sätt ugnen på 100 grader, Blanda marinaden. Lägg filérna i marinade och låt dem dra i minst 20 min, hätta upp smör i en stekpanna, stek kycklingen gyllenbrun. lägg kycklingen i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen, så att innertemperaturen är 70 grader, tar ca 15-20 min.
Nu förbereds plommonsalladen:
Halvera och kärna ur plommonen, snoppa suger snapsen. Ha en gjutjärnspanna eller en gammal teflonpanna, eftersom sockret ska upp i en så hög temperatur att en teflonpanna förstörs. Hätta upp socker och rapsolja. Det tar en stund och rör inte, under tiden gå och hämta de övriga ingedienserna så du har dem nära tillhands. när sockret har smält lägg i plommonen, strö över garam masala, vänd runt. tillsätt bönorna och slå på vinägern och dra åt sidan.
serveras med en god sallad, vi hade fusilli till, men man kan även ha nudlar. smaklig måltid