Citronmarinerad kyckling med plommon, gara masala och sockerärtor

 

 

4port

150 g suger snaps el sockerärtor

200g plommon ( jag använde torkade)

2 msk rapsolja

2 msk socker

1 msk finriven ingefära

1 tsk rödvins vinäger

2 msk hackad salladslök

4st kycklingfilér

smör att steka i

till marinden:

2 tsk finrivet citronskal

1tsk salt

1 tsk socker

2 tsk ljus soja

2 msk vatten

1msk finhackad ingefära

 

sätt ugnen på 100 grader, Blanda marinaden. Lägg filérna i marinade och låt dem dra i minst 20 min, hätta upp smör i en stekpanna, stek kycklingen gyllenbrun. lägg kycklingen i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen, så att innertemperaturen är 70 grader, tar ca 15-20 min.

 

Nu förbereds plommonsalladen:

Halvera och kärna ur plommonen, snoppa suger snapsen. Ha en gjutjärnspanna eller en gammal teflonpanna, eftersom sockret ska upp i en så hög temperatur att en teflonpanna förstörs. Hätta upp socker och rapsolja. Det tar en stund och rör inte, under tiden gå och hämta de övriga ingedienserna så du har dem nära tillhands. när sockret har smält lägg i plommonen, strö över garam masala, vänd runt. tillsätt bönorna och slå på vinägern och dra åt sidan.

serveras med en god sallad, vi hade fusilli till, men man kan även ha nudlar. smaklig måltid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: