Lammspett med tzatziki och bulgur
Idag var det min sambo Martin som lagade mat. Han gör det varanan dag. Med tanke på upplägget undrar jag om han har förklarat någon typ av uppläggnings-battle med mig, bakom min rygg :).

Lammspett:
500g lammfärs
1ägg
spiskummin efter smak
salt
kanel
ingefära malen
paprika pulver
torkade aprikoser
sambal olek
salt
Glacera med flytande honung och soja.
Blanda ägget med kryddorna, blanda i de hackade aprikoserna, tillsätt färsen och gör till avlånga korvar. Trä dem på grillspett. Stek dem i en panna tills de fått fin färg, men de ska fortfarnade vara rosa i mitten. Häll på houngen och sojan.
Tzatziki
½ gurka
1-2 vitlaksklyftor
2,5 dl matlagningsyoghurt
salt.
Riv gurkan, strö på lite salt. Låt stå en stund. Pressa sedan ut vätskan. Pressa ner vitlök efter smak och blanda i matlagningsyoghurten. Tänk på att vitlökssmaken framträder mer när den får stå en stund.
På bilden är det hel bulgur, den har kokats med en grönsaksbuljongs tärning. Rätten ska gärnas serveras på frukt. På bilden har vi persikor, ananas, honungsmelon, äpple och körsbärstomater.

Lammspett:
500g lammfärs
1ägg
spiskummin efter smak
salt
kanel
ingefära malen
paprika pulver
torkade aprikoser
sambal olek
salt
Glacera med flytande honung och soja.
Blanda ägget med kryddorna, blanda i de hackade aprikoserna, tillsätt färsen och gör till avlånga korvar. Trä dem på grillspett. Stek dem i en panna tills de fått fin färg, men de ska fortfarnade vara rosa i mitten. Häll på houngen och sojan.
Tzatziki
½ gurka
1-2 vitlaksklyftor
2,5 dl matlagningsyoghurt
salt.
Riv gurkan, strö på lite salt. Låt stå en stund. Pressa sedan ut vätskan. Pressa ner vitlök efter smak och blanda i matlagningsyoghurten. Tänk på att vitlökssmaken framträder mer när den får stå en stund.
På bilden är det hel bulgur, den har kokats med en grönsaksbuljongs tärning. Rätten ska gärnas serveras på frukt. På bilden har vi persikor, ananas, honungsmelon, äpple och körsbärstomater.
Kommentarer