Citronlinguine med pilgrimsmusslor



Ingredienser till 2 portioner
linguine
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 clilifrukt, exempelvis spansk peppar, eller använd sambal oelek
1 msk smör
1 knippe sparris, kan vara fryst
1/2 citron
1/2 dl vitt vin (eller en hel flaska, som kan serveras till rätten)
1 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja, kan vara fryst
6 pilgrimsmusslor, valfritt hur många man vill ha.
salt och peppar


Gör så här
1.
Koka pastan.
2. Skala och finhacka lök och vitlök, kärna ur och skiva chilin. Dela sparrisen i mindre bitar.
3. Fräs lök och chilin i smöret, lägg i sparrisen och stek ett par minuter.
4. riv citronskalet och spara till senare, pressa i citronjuicen i pannan. Tillsätt vin, grädde och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Stek musslorna i smör i en annan panna tills de får fin färg, salta och peppra.
6. Blanda pastan med såsen, citronskalet och persiljan. Lägg upp på tallrikar och toppa med musskorna. Häll upp det vita vinet och låt smaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: