Äppel och blåbärspaj



8 port

Pajdeg:
150 g smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 st ägg
½ msk vatten

Fyllning:
4 st äpplen
2 msk smör
2 msk + 2 msk stösocker
200 g blåbär
1 tsk maizena stärkelse

Pensling:

1st ägg

Tillbehör:
Vaniljvisp

Tärna smöret och blanda med mjölet och florsockret. Tillsätt ägg och vatten. Blanda till en jämn deg. Ställ i kylen ca 1h.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i två delar, tryck ut ena halvan i en form.

Skala och skiva äpplena. Stek dem i smör, rör i hälften av sockret. Blanda andra hälften av sockret med blåbären och majsstärkelse. Lägg över äpplena i pajen, strö över blåbären.

Kavla ut den andra halvan av pajdegen till ett lock. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugen ca 40 min.

Vispa upp vaniljvisp och servera när pajen har svalnat lite.

Det blev en bra och frisk smakblandning mellan äpple och blåbar. Det kan ha hjälpt lite att det var vi själva som plockat bären på semestern, o stort tack mamma för att du rensade alla bären =)

//Martin.



Om du undrar varför det ligger en lime på bilden så är det för att det har serverats Caipirinhas.

Kommentarer
Postat av: Sara

Mmmmmm vad gott det ser ut :D Ge mig kaka!!!!

2010-10-08 @ 08:59:03
URL: http://minibyme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: