Baconlindad kyckling med ugnsrostad pumpa
Mums säger jag bara. Mer pumpa kommer det att bli i familjen från och med nu.
Pumpan:
1 kg pumpa ( gärna blandade sorter, jag använde butternut)
1 msk olivolja
1 hel vitlök
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfilér
1 packet bacon
rapsolja
Vitlöksolja
0,7 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
blandade örter
Sätt på ugnen på 250 grader. Skär pumpan i mindre bitar, lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Halverar den hela vitlöken. Pensla pumpan med lite av oljan, gör samma sak med vitlöken. Strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i 25 min.
Linda en bacon skiva runt kycklingfilén, häll olja i en stek panna. Stek kycklingen på båda sidor tills den fått fin färg, sänk sedan temperaturen och lägg på ett lock och låt puttra tills kycklingen är klar.
Blanda olivolja med två pressade vitlöksklyftor. Häll i lite blandade örter, jag hade basilika och persilja. Men ta det du tycker om.

Pumpan:
1 kg pumpa ( gärna blandade sorter, jag använde butternut)
1 msk olivolja
1 hel vitlök
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfilér
1 packet bacon
rapsolja
Vitlöksolja
0,7 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
blandade örter
Sätt på ugnen på 250 grader. Skär pumpan i mindre bitar, lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Halverar den hela vitlöken. Pensla pumpan med lite av oljan, gör samma sak med vitlöken. Strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i 25 min.
Linda en bacon skiva runt kycklingfilén, häll olja i en stek panna. Stek kycklingen på båda sidor tills den fått fin färg, sänk sedan temperaturen och lägg på ett lock och låt puttra tills kycklingen är klar.
Blanda olivolja med två pressade vitlöksklyftor. Häll i lite blandade örter, jag hade basilika och persilja. Men ta det du tycker om.
Kommentarer