Mex gryta med nachos

Helt otrolig rätt, som har förstört vår syn på tacos, vi kommer aldrig mer kunna äta någon annan tacorätt än denna. :(...... Men så sjukt god den var. Är den värd att ätas varje dag. Den är även värd mödan att vänta i ca 2,5 timmar på att få mat. Så satsa på att inte vara för hungrig när du gör den. Receptet jag har ska räcka till 8-10 personer.

Här kommer det:
Ingredienser
2 kg högrev
2 st gula lökar
5 vitlöksklyftor
2-3 jalapenos
3 msk olivolja
2 msk ancho-chilipulver
2 msk chilipulver
1 msk spiskummin
6 dl vatten
3 msk oxfond ( jag använde en tärning köttbuljon)
3 burkar krossade tomater
3 msk limejuice
2 torkade chilifrukter ( jag använde  två msk sambal olek)
2 paket bacon
2 msk maizena + vatten
3 paket stora vita bönor ( färdigkokta)
1 msk socker
salt & peppar

Putsa köttet och tärna det i 3 com tjocka bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Kärna ur och finhacka jalapenos. Stek löken  och vitlöken tills den fått fin färg i lite olja. Tag upp löken och lägg i köttet och stek de till de fått färg runt om tillsätt lökblandningen, den hackade jalapenon och de torkade kryddorna, fräs i ca 3 min.  Häll på fonden, vattnet, de krossade tomaterna, limejuice och chilifrukterna. Låt sjuda tills köttet är mört ca 2,5 timmar. Strimla och knaper stek bacon. tillsätt baconen vi slutet av koktiden, häll i bönorna och sockret. Smaka av med salt och peppar
Serveras med majs, nacho chips, rikligt med gräddfil, rivenost, tomater och saltgurka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: