Mex influerad kycklingpaj med sallad

Fredagsmaten denna helgen blev en kycklingpaj med philadelphiaost och salsasås. Till det serverades en enkel grön sallad med dessing.




Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
lite vatten

Fyllning:
2 kyckling fileér
150 g championer
5 finhackade skivade jalapenobitar
1 burk salsasås
1 gul lök
1 burk naturell philadelphiaost

Sallad och dressing:
Grön sallad
ett par tomater
en bit gurka
1 pressad vitlöksklyfta
lite torkad oregano
olivolja
vitvinsvinäger
salt

Ställ ugnen på 200 grader.
Ställ fram smöret så det blir rumstempurerat. Ta en bunke, dela ner smöret, häll över mjölet. smula ihop ingredienserna. Tillsätt lite vatten och arbeta ihop en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, färgrädda pajskalet en stund så degen reser sig lite och får en lite knaprig yta.

Salladsdressingen. Beroende på hur mycket sallad du gör så är det bara att göra lite mer dressing. Använd ungefär 4 delar olivolja och 1 del vinäger. Pressa i vitlöken, blanda ner oregano, eller några andra goda torkade eller färska örter. Smaka av med lite salt.

Tärna kycklingen, strimla löken. Skär champinjonerna i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Lägg först i kycklingen och löken. När kycklingen fått lite färg, lägg i svampen. När kycklingen är genomstekt, häll på salsasåsen och philadelfiaosten.

Strö jalapenobitarna i botten av skalet. Häll över fyllningen, strö över riven ost. Grädda i ugnen tills osten har fått fin färg.

Vi serverade med en pina colada liknande fördrink och en god ale till pajen.

Drink:
1 del
Malibu
1 del mjölk
2 delar ananas juice

Skaka ihop ingredienserna så det blir ett skum på ytan. Häll upp över ett par isbitar. Dekorera med en skiva annanas.

Ale:
Dagens ale blev Oppigårds single hop ale.

//Martin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: