Röstitoppad köttfärsgratäng



Ingredienser
1 msk matlagningsolja
1 gul lök
2 vitlökslkyftor
1 röd paprika
1 chilifrukt eller sambal oelek
500 g köttfärs
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 köttbuljong tärning
2 dl vatten
1 msk worcestershire sås
1 burk krossade tomater
400 g färdigkokta kidneybönor
7 potatisar
5 soltorkade tomater
basilika

Tillagning
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Finhacka lök och vitlök och eventuell chili. Strimla paprikan.
3. Hetta upp oljan i en stor gryta, gärna en gjutjärnsgryta eller annan ugnssäker gryta.
4. Fräs lök, vitlök, chili och paprika på låg temperatur i 10-15min.
5. Tillsätt köttfärs, höj temperaturen och bryn den.
6. Tillsätt mjöl och tomatpuré och rör hela tiden.
7. Häll i vatten, buljong, worcestershiresås, krossade tomater. Koka i 45-60min.
8. Lägg i kidneybönor. Smaka av med salt och peppar.
9. Råriv över potatisen. Skär soltorkade tomater och lägg over potatisen.
10. Sätt in i ugnen i 30-40min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Strö över basilika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: