Rabarber och hallonrutor med ingefärsgrädde



 

Ingredienser
250 g smör
6 ägg
1 msk vaniljsocker
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 dl pärlsocker
ca 4 stänger rabarber
hallon, gärna frysta

tillbehör
1 msk riven ingefära
2,5 msk florsocker
2,5 dl
vispgrädde

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200 grader, smält smör och låt det svalna.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke.
4. Häll i det smälta smöret i äggblandningen.
5. Tillsätt även mjölblandningen.
6. Lägg i bakpapper i en långpanna, häll över smeten.
7. Strö över rabarber och hallon så att det täcker det mesta av kakan.
8. Strö över pärlsocker, sätt in i mitten av ugnen i ca 30min, eller till kakan stelnat. Kan behöva lägga over en folie efter ett tag så att kakan inte får för mycket färg.
9. Riv ingefäran, vispa grädden och blanda i ingefäran och florsockret. Tänk på att grädden tar upp mer av ingefäran efter ett tag, så dagen efter blir grädden lite starkare. Men ta heller inte för lite ingefära, smaken neutraliseras när man äter den med kakan.
10. Skär kakan i rutor och servera ljummen med en redig klick grädde. Kakan går bra att frysa.