Bönburgare med coleslaw och avokado



Ingredienser till 4 personer

burgare
1
gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk, 400 g valfria bönor, till exempel black eye-bönor
2 kokta potatisar
2 msk ströbröd
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
olja och smör att steka i

coleslaw
150 g röd eller vitkål
1 morot
1 dl yoghurt
1 1/2 msk citronjuice
1 msk olivolja
salt och peppar

tillbehör
2 avokado
1 tomat
skivad saltgurka
grönsallad
hamburgerbröd, gör du inte egna så rekommenderar jag Max hamburgerbröd


Gör så här
1. Strimla kålen, riv morötterna grovt. Blanda med yoghurt, olivojla, citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

2. Skala och hacka lök och vitlök grovt, fräs dem mjuka i smör.
3. Mixa bönor, potatis och lök.
4. Blanda i ströbröd, spiskummin, chili och salt.
5. Forma till burgare med händerna, vänd i lite ströbröd, stek dem i olja och smör.

6.
Servera burgarna med kolsalladen, mosad avokado, skivad tomat och lite sallad. Till detta dricker man gärna en kall pilsner, exempelvis Melleruds vårpilsner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: