Key lime pie



Ingredienser

skalet:
200 g digestivekex
100 g smör

fyllning:
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st limefrukter

servering:
vispad grädde
1 limefrukt (om man vill garnera)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.

3. Blanda dem med smält smör.

4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar, eller 1 stor form.

5. Förgrädda pajskal(en) i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

6. Låt svalna.

7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.

8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.

9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. (går att ha kvar skalen om man vill ha extra mycket limesmak).

10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).

11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och garnera eventuellt med skivad limefrukt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: