Key lime pie

Ingredienser
skalet:200 g digestivekex
100 g smör
fyllning:
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
4 st äggulor
5 st limefrukter
servering:
vispad grädde
1 limefrukt (om man vill garnera)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar, eller 1 stor form.
5. Förgrädda pajskal(en) i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. (går att ha kvar skalen om man vill ha extra mycket limesmak).
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och garnera eventuellt med skivad limefrukt.
Kommentarer