Västerbottenpinnar med ugnsrostade grönsaker

Ta några gönsaker du tycker om och skär upp dem i olika stolekar beroende på deras kok tid. Vi brukar anväda: potatis, morötter, jordärtskockor, paprika och rödbetor. Mums. Blanda även till en kall sås, jag hade turkisk yoghurt, dill och majonäs i min.

Till 4 port:

500 g laxfilé
3 dl cornflakes
2 dl riven västerbottenost
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
smör till stekningen
salt å peppar

Krossa cornflaken. Blanda med osten i en skål. Knäck äggen och lägg dem i en separat skål, vispa dem lite. Häll upp mjöl i en tredje skål.  Skär laxen i pinnar eller någon annan form som du tycker ser trevlig ut. Vänd laxen i mjölet, sen i ägget och sist i cornflakes blandningen. Lägg dem i en het stekpanna med smör i och stek dem på medelstark värme i 2 min på varje sida. Servera dem med de ugnsrostade grönsakerna och den kalla såsen. Mums.

Fiskpinnarna passar att ha med dagen efter för då får de en lite segare konsistens.




Här på bilden hade vi bara klyftpotatis och lite morötter. Man tager vad man haver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: