Tomat och basilika risotto

Så gott och så lätt.

Till 4 port behöver du:

4 dl avorioris
1 st scharlotten lök
2 msk smör
2 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
ca 2 dl parmesanost
3 msk creme fraiche
en ask körsbärstomater
5 msk olivolja
en kruka färskbasilika ( eller torkad)

Du gör så här:
Hacka löken fint. Fräs löken i en traktörpanna i smöret, det får inte få färg. Tillsätt riset och fräs det tills det blir glansigt och man kan se en vitkärna i mitten, så tillsätter du två dl vin och en buljong och låter det koka på svag värme under lock tills vätskan är bort kokat och så här håller du på tills du har använt all hönsbuljong.

Ta fram en gryta häll i olivoljan och körsbärstomaterna låt de fräsa tills de är mjuka. Ställ åt sidan. Riv parmesanosten. Smaka på risotton, när det finns lite tuggmotstånd tillsätt creme fraichen, tomaterna, basilikan och parmesanosten och rör om. Servera med en sallad ett glas vin och något gott bröd.

Detta är den perfekta fredagsrätten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: