Västerbottenpaj
Mums, alltid lika god. Men det passar inte så bra att äta en ostbricka efter eller vad säger ni Emma och Emma?
Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g rumsvarmt smör
0,5 msk vatten
Fyllning
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
150 g västerbottenost
Gör så här:
Blanda alla ingerdienserna till pajdegen i en bunke, tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen i ca 30 min.Sätt in pajskalet i ugnen i ca 10 min. Blanda ägg, salt och peppar rör bara lite lätt med en gaffel. Häll i grädde och osten i ägg blandningen och rör runt, så att det precis blandar sig. H'll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugnen i 225 grader i 25-30 min.
Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g rumsvarmt smör
0,5 msk vatten
Fyllning
3 ägg
0,5 tsk salt1 krm svartpeppar
2 dl grädde
150 g västerbottenost
Gör så här:
Blanda alla ingerdienserna till pajdegen i en bunke, tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen i ca 30 min.Sätt in pajskalet i ugnen i ca 10 min. Blanda ägg, salt och peppar rör bara lite lätt med en gaffel. Häll i grädde och osten i ägg blandningen och rör runt, så att det precis blandar sig. H'll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugnen i 225 grader i 25-30 min.
Kommentarer