Kycklinggryta med kikärtor och citron

Ingredienser till 4 portioner
4 portioner ris
2 vitlöksklyftor
ca 1/2 kg kycklingfilé
1 msk olja
en paket matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljong tärning
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 msk majsstärkelse (maizena)
1 förpackning, ca 400 g förkokta kikärtor
1 citron
2 msk hackad persilja
Gör så här
1. Koka ris.
2. Grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen, tillsätt vitlök, salt och peppar.
3. Tillsätt grädde, vatten, buljong, soja, sambal och honung, koka under lock i ca 10 min.
4. Red av med majsstärkelse med lite vatten.
5. Skölj kikärtorna, riv citronskalet.
6. Tillsätt ärtor, citronskal och persilja i grytan, låt koka yterligare 2 min. Kan välja att tillsätta citronskalet och persiljan vid servering istället.
7. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Kommentarer