Lammfärsjärpar med yoghurtdressing och syrlig sparrissallad



Ingredienser till 4 portioner

järpar
500 g
lammfärs
2 msk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk olja

sås
2 dl turkisk yoghurt
3 msk dill
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

sallad
1/3 - 1/2
gurka
100 g sparris, gärna fryst
2 korkar ättika
2 msk dill
1 tsk socker
1 msk vatten
salt och peppar

tillbehör
ungsrostad potatis, går bra med något gryn eller ris med.

Gör så här
1. Tina sparris och gör tillbehör (ungsrostade rotsaker, gryn, ris etc)
2. Rör ihop färs, pressad vitlök, sambal salt och eventuellt lite vatten.
3. Forma till järpar och stek tills de får fin färg.
4. Blanda yoghurt med dill, pressa i vitlök, smaka av med evetuellt lite salt och peppar.
5. Skär gurkan i tunna skivor, dela sparrisen i mindre bitar. Blanda ihop med ättika, dill och vatten, smaka av med salt och pellar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar: